Jak začít, nebo si jen prohloubit znalosti?

02.03.2012 23:11

Vzhledem k tomu, že se pohybujete po těchto stránkách, se dá předpokládat, že jste uživateli, kterým pojem počítač není až tak cizí a nějakou zkušenost již máte. S největší pravděpodobností stojíte před problémem neznalosti MS Excel, MS Word, nebo jiné aplikace z balíku MS Office, které jsou v základním požadavku znalostí, k tomu abyste se mohli ucházet o pracovní pozici.

Nejdříve bych předeslal, že se nejedná o tragédii. Pokud budete ochotni slevit na pár dní ze svého pohodlí, máte vyhráno. Podíváte-li se na mou nabídku výuky, zjistíte, že podle stupně obtížnosti, kterou si zvolíte, se jedná o dva až tři dny na jednotlivou aplikaci. Pokud je někdo úplný začátečník, který nikdy s PC nepracoval, je třeba připočítat ještě dva dny na výuku základů práce s počítačem. V podstatě, i když se přihlásí zmíněný typ posluchače, za šest dní výuky, může před personalistou při pohovoru presentovat své základní znalosti s prací s MS Excel + MS Word. Zde se bavíme o pracovních pozicích skladník, recepční a podobně.

Pro pozice asistentek a náročnějších pozic samozřejmě doporučuji rovnou kurz vyššího stupně a případně volitelné doplňky. Zde bych upozornil, abyste se nenechali zlákat levnější variantou kurzu 1. stupně, neboť budete s největší pravděpodobností nuceni techniky doplnit. I když je doškolení pro posluchače, kteří absolvovali kurz 1. stupně u nás, za zvýhodněnou cenu, je zajisté efektivnější školení do pokročilých technik.

Takže, vybírejte typ kurzu s ohledem, na který druh práce hodláte reagovat. Dále bych upozornil na mylnou domněnku, že se něco naučíte úplně sami. Za prvé, povede to k neúplným výsledkům a za druhé ztratíte zbytečně drahocenný čas. Pokud se budete ucházet o pozice asistentek a podobně, vezměte v úvahu, že se setkáte s požadavkem znalosti MS PowerPoint. Rovněž jsem se setkal s tvrzením, že Word posluchači intuitivně umí. Po pár hodinách byli vyvedeni z omylu, neboť jak sami přiznali, netušili co má Word za možnosti a v podstatě tam jen naťukali písmenka, bez sebemenší úpravy.

Co se týče koncepce výuky, nedoporučuji styl 2 hodiny týdně. V takovýchto prodlevách do další lekce a krátkém výukovém čase zapomenete to, co jste se naučili. Výuka bude neefektivní a než se něco naučíte, uplyne mnoho týdnů a Vy potřebujete řešit otázku zaměstnání co nejdříve. Z toho důvodu preferuji ucelené vícehodinové bloky, kde nevznikají zbytečné prostoje, a posluchač je vtažen do intenzivní, leč smysluplné výuky.

Určitě budete porovnávat ceny kurzů. Zde je důležité pečlivě pročíst témata kurzu. Mnohdy je vidět, jak je nabídka rozčleněna do mnoha úrovní, za něž je samozřejmě třeba platit, a než se dopracujete ke smysluplné práci s aplikací, vynaložíte značné finanční prostředky. Dalším hlediskem výběru by mohla být možnost absolvovat kurz o víkendu, neboť nemusí být zrovna ve Vašich možnostech čerpat dovolenou za tímto účelem. Z výše uvedených důvodů je má výuka koncipována v úrovních požadovaného stupně znalosti s možností víkendových školení i s dojezdem ke klientovi.

Pokud neváháte a rádi byste si rovnou vybrali kurz: Základy práce s počítačem; MS Excel; MS Word
                                                                                   MS Powerpoint;MS Outlook; Balíčky kurzů
Přechod na úvodní stránku: Úvodní stránka
Přechod na ostatní články: Články,informace