Poskytnout / neposkytnout školení MS Office zaměstnancům?

01.04.2012 20:22

Jak všichni víme, dnešní doba je finančně náročná. Rovněž zaměstnavatelé se snaží šetřit a to se odráží ve vzdělávacích programech pro zaměstnance. Setkal jsem se s váhavým postojem majitelů firem, jednatelů a vedoucích pracovníků, zda poskytnout zaměstnanci ať už školení MS Word, MS Excel, nebo jiné aplikace. Někteří volí třeba jen školení MS Excel s tvrzením, že druhou aplikaci zaměstnanec nepotřebuje.

Je třeba si ale uvědomit, že je užitečné, aby se zaměstnanci dokázali ve firmě zastoupit a znalost na patřičné úrovni vzhledem k pozici by měla být samozřejmostí. Stále jsou ve firmách na daných pozicích zaměstnanci, kteří ve škole s MS Office nepřišli do styku. Zcela upřímně, jak to pak vypadá, když asistentka doslova bojuje se základy Excelu, nebo Wordu. A přitom stačí, tak málo. Poskytnout jí školení Excel a školení Word. Pokud se zaměstnanci poskytne ještě školení Powerpoint a Outlook zákonitě se to musí projevit na efektivitě jejich práce.

Tímto bych rád, aby se management firem zamyslel nad tím, zdali by se nevyplatilo patřičným zaměstnancům poskytnout toto vzdělání a na oplátku od nich žádat vyšší výkonnost. Hlavně pak užívání pokročilých technik Excelu může být opravdovým přínosem v efektivitě práce a i časové úspoře na pozicích managementu. A nezapomeňte, že způsob jakým komunikují Vaši zaměstnanci s Vašimi obchodními partnery, je vlastně Vaše vizitka.

Vzhledem k tomu, že se občas nehodí, aby zaměstnanec na celé dny odcházel z pracoviště, nabízím možnost dojezdu do firmy a uskutečnění školení v zasedací místnosti, nebo kanceláři kam přivezu vlastní techniku. Rovněž je možné dohodnout víkendová školení.

Výběr kurzů:; MS Excel; MS Word; MS PowerpointMS Outlook Balíčky kurzů

Přechod na úvodní stránku: Úvodní stránka

Další články: Články,informace

Napište nám